جزئیات پروژه پایانی کار شده در پکیج آموزش EPLAN در ترسیم مدار
در بحث آموزش هر نرم افزاری به خصوص آموزش EPLAN عنصر اصلی تکمیل کننده آموزش طراحی یک نمونه پروژه عملی است ، در واقع بدون انجام یک پروژه عملی می توان گفت آموزش معنایی ندارد ، این نمونه پروژه عملی برای آنکه ضریب اثر بخشی بالایی داشته باید دارای یک سری ویژگی های شاخص باشد از جمله
اکثر بخش های آموزش داده شده ، در طراحی پروژه پایانی استفاده شده باشد .
پروژه نمونه طراحی شده یک نمونه به روز باشد و موارد مطرح شده در آن از طریق آنالیز مشکلات موجود در آن شاخه عنوان شده باشد .
فیلدهای مختلف کاری که قرار است از آموزش استفاده کنند در نمونه پروژه عملی پوشش داده بشوند .
اگر شما بخواهید نقشه عملیاتی یک تابلو برق را طراحی کنید به گونه ای که پس از طراحی نقشه مدارک لازم جهت تحویل به واحد مونتاژ تابلو برق جهت ساخت و همچنین مدارک مورد نیاز جهت تحویل به کارفرما را به طور کامل داشته باشید باید ۱۶ مرحله را در طراحی نقشه طی نمایید .
در تصاویر زیر عناوین کلی این ۱۶ مرحله را مشاهده می فرمایید و در فایل pdf و ویدئویی قرار داده شده پس از این تصاویر جزئیات آن تشریح شده است .
۱۶ گام که در طراحی همه پروژهای EPLAN باید طی گردد :
مراحل زیر در پکیج آموزش EPLAN به همین ترتیب طی شده است .
گام اول : در مرحله ابتدایی ساخت پروژه انجام می شود که در این مرحله مواردی نظیر تعیین نام پروژه ، محل ذخیره سازی آن ، وارد کردن تاریخ ساخت پروژه و نام شخص طراح ، انتخاب پلات فریم مورد نظر و ایجاد اولین صفحه انجام می شود .
گام دوم : در این مرحله ساخت صفحه COVER SHEET که اولین صفحه از همه نقشه ها هست ساخته می شود ، و سپس انجام مرحله به مرحله عملیات شخصی سازی آن از جمله وارد کردن نام پروژه ، نام کارفرما ، نام مشاور و وارد کردن ایمیل و تاریخ طراحی تابلو برق و … .
گام سوم : طراحی مدار three line diagram توسط نرم افزار ایپلن
گام چهارم : در این مرحله کابل های ارتباطی در نقشه وارد می شوند . ورود کابل ها ، وارد کردن سطح مقطع برای آنها ، اختصاص نام برای آنها ، تعیین نوع کابل و وارد کردن طول کابل از ترمینال خروجی تابلو برق تا مصرف کننده ( در صورت مشخص بودن ) و… انجام می گیرد .
گام پنجم : در این مرحله که می توان گفت یکی از مهمترین مراحل طراحی تابلو برق در همه پروژه طراحی با EPLAN است مدار فرمان ترسیم می شود در این گام ابتدا ترسیم سیم های فاز و نول و ارتباط دادن آنها با مدار three line diagram صورت می گیرد ، سپس ۷ مرحله برای نحوه اصولی فراخوانی صفحات page macro باید طی گردد که این ۷ گام در تمام پروژه ها کاملا یکسان بوده و باید مراحل طی شود ، ضمننا در زمان ساخت صفحات page macro بعضی از صفحات دارای black box هستند که insert کردن صفحات page macro برای این نوع فیدرها و sort کردن شماره تجهیزات آنها بخصوص برای مواردی که فرمان ها مقداری زیاد می شود راه حل های خاص خود را خواهد داشت که حتما باید رعایت گردد و گرنه درطراحی تابلو برقی که نقشه های آن تعداد صفحاتش زیاد می شود در لابه لای شماره تجهیزات اشتباهات فراوانی خواهیم داشت . در این گام از آموزش EPLAN این مراحل به طور کامل بررسی شده است .
گام ششم : قطعا در حالت عملی همه تابلوهای برق دارای ارتباط هایی بین مدار power و plc هستند که این مراحل شامل شماره گذاری کارت های plc ، تعریف plc box برای فیدرهای تعریف شده در page macro ها ، ورود اطلاعات part number برای کارت ها ، برقراری ارتباطات بین کارت های آنالوگ و ابزاردقیق های سایت و … می باشد .
گام هفتم : در این مرحله ترمینال های ارتباطی در نقشه وارد می شود که باید ۵ مرحله در وارد کردن ترمینال ها رعایت شود که با رعایت این ۵ مرحله می توانیم مطمئن باشیم که فرم های خروجی نرم افزار ایپلن که مرتبط با ترمینال ها می باشد کاملا اصولی گزارش گردد .
گام هشتم : در این مرحله ارتباط دهی بخش های مختلف نقشه صورت می گیرد که نقشه آماده شود برای مرحله بعدی یعنی شماره سیم زدن . این ارتباط دهی ها شامل ورود cross reference های سیم های نول در مدار فرمان ، cross reference های سیم های فاز در مدار فرمان ، تنظیم cross reference های سیم های ۲۴VDC ارتباطی با مدار plc ، ارتباط دادن cross reference های مدار فرمان به power و در نهایت star source کردن آدرس ها مورد نظر می باشد .
گام نهم : یکی از مهمترین مراحل در طراحی تابلو برق که در همه پروژه ها وجود خواهد داشت شماره سیم زدن است که اگر گام های قبلی به طور صحیح طی شده باشد نقشه ما آماده این است که در ۳ گام شماره سیم بخورد که این ۳ مرحله عبارتند از : place کردن شماره سیم ها ، شخصی سازی کردن محل های قرار گیری شماره سیم ها و در انتها designation کردن شماره سیم ها در این خصوص اگر آموزش نرم افزار eplan به طور اصولی صورت گرفته باشد انجام عملیات شماره سیم مرحله بسیار ساده ای خواهد بود .
گام های شماره دهم الی شانزدهم مربوط می شود به دریافت کردن انواع فرم های خروجی که این مراحل کاملا وابسته است به طراحی صحیح و اصولی تابلو برق در نرم افزار در مراحل قبلی