روش import کردن فایل های edz در نرم افزار eplan
قبل از اینکه به روش import کردن فایل های edz در نرم افزار eplan بپردازیم ابتدا بهتر است بررسی کنیم این فایل چه کاربردی دارند .
در نرم افزار ایپلن تجهیزاتی (یا به عبارت دیگر symbol هایی) که می خواهند در نقشه جانمایی تابلو نشان داده شوند باید ۲ ویژگی اصلی داشته باشند .
الف)دارای ابعاد و اندازه مشخص باشند (طول ، عرض ، عمق)
ب)باید شکل گرافیکی آنها برای نرم افزار مشخص و تعریف شده باشد . با داشتن این دو ویژگی ، symbol موردنظر را می توانیم در نقشه جانمایی تابلو نشان دهیم .
اما فایل edz چیست ؟
فایل های edz فایلهایی هستند که در آنها دو مشخصه ای که در بالا به آن اشاره شد تعریف شده است ، یعنی این فایل ها دارای ابعاد قطعات و همچنین شکل گرافیکی تجهیزات برای برندهای مختلف هستند .
مشکل اصلی فایل های edz چیست ؟
واقعیت این است که دیتابیس های اصلی نرم افزار eplan که در نسخه orginal این نرم افزار ارائه می شود به هیچ وجه در دسترس نیست و فقط در نسخه اصلی نرم افزار قرار دارد . اما معمولا برندهای مختلف مانند : schneider electric ، ABB و siemens و … در وب سایت های خودشان یک سری فایل های demo قرار داده اند که یک بخش هایی از محصولات آنها به صورت فایل edz ارائه شده اند اما توجه داشته باشید که این فایل ها demo هستند و به هیچ وجه کامل نیستند و این موضوع را فقط و فقط کسانی متوجه می شوند که خودشان در صنعت تابلوسازی در عمل در حال طراحی تابلو هستند ، مثلا شما اگر فایل های edz مربوط به برند schneider electric را دانلود نمایید و در eplan آن را import کنید خواهید دید که مثلا در مبحث سافت استارترها مدل ATS48 موجود است و مدل ATS22 موجود نیست و یا مثلا در بخش کنتاکتورها کنتاکتور ۴kw و ۵.۵kw را دارد ولی مثلا ۷.۵kw و ۱۱kw را ندارد و از این موارد خیلی زیاد در فایل های edz وجود دارد .
البنه حل این موضوعات روش های خاص خودش را دارد که در آموزش های ساخت دیتاپرتال به طور کامل به آن پرداختیم .
۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام مهندس من یک سری فایل edz دارم که با روشی که شما گفتید اونها رو در نرم افزار import کردم ولی مشکل این هستش که این فایل ها حجم خیلی خیلی بالایی رو گرفتند در حدود ۱۰ گیگ حجم گرفتن و فکر می کنم سیستم من یه مقدار کند شده سوالم اینه که ایراد از این فایل هایی هست که دارم یا در روند import کردن فایل ها درست انجام ندادم ؟ و سوال دیگه اینکه آیا واقعا اصلا نیازی هست این همه فایلی که من وارد نرم افزار کردم در نرم افزار وارد بشه ؟
باسلام
ممنون از شما که سوال بسیار خوبی رو مطرح کردید کلا بحث داشتن یک دیتاپرتال کامل و جامع در زمان استفاده از نرم افزار eplan دغدغه خیلی از افراد هست . ببینید دیتاپرتال اصلی نرم افزار eplan به هیچ وجه تا الان در نسخه های غیر اصلی این نرم افزار در دسترس کسی قرار نگرفته است و فقط در نسخه orginal موجود است . از طرفی هر کدام از شرکت های سازنده در وب سایت های خودشان یک سری دیتاپرتال برای eplan قرار دادند که اینا همگی نسخه دمو هستند و در فرمت edz هستند و باتوجه به اینکه دمو هستند شما زمانی که از این فایل ها استفاده می کنید مثلا در برند اشنایدر الکتریک می بینید مثلا در بخش کنتاکتورها ، کنتاکتور ۴kw و ۵.۵kw موجود است و ۷.۵kw و ۱۱kw موجود نیست یا مثلا در بخش سافت استارترها ATSS48 وجود دارد و ATS22 که در ایران بیشتر استفاده می شود در آن موجود نیست و این طبیعی هم هست چون همه اینها دمو هستند و اگر بخواهند در وب سایت خودشان نسخه اصلی رو قرار بدهند از دیتابیس اصلی خود EPLAN کلا حذف می شوند .
تا اینجای توضیحات به این نکته رسیدیم که اگر به طور مستقیم درگیر کار تابلوسازی هستید و نمی خواهید از این نرم افزار صرفا برای یک کار تحقیقاتی استفاده کنید خیلی دنبال جمع آوری فایل های edz نباشید ضمننا سوالی هم که شما مطرح فرمودید که حجم زیادی از فضای سیستم شما توسط این فایل ها پر شده و سیستم شما کند شده کاملا طبیعی هست .
موضوع اصلی این است که چقدر کاربردی می توانید به استفاده کردن از این نرم افزار کنید ؟ منظور بنده این است که هر تابلو سازی هرچقدر هم که حجم کارش بالا باشه در کل دوران کاری خودش نهایتا با بیش از ۲۰۰ یا ۳۰۰ قطعه مختلف سروکار نداره پس به جای اینکه خیلی به دنبال جمع آوری فایل edz باشید به دنبال این باشید که بتوانید خیلی حرفه ای خودتان دیتاپرتال خودتان را بسازید با ترفندهایی که در ساخت دیتاپرتال وجود دارد (ساختن دسته ای دیتاپرتال و …) به راحتی بعد از چندتا پروژه در طیف کاری خودتان ، یک لایبرری اختصاصی کاملا کاربردی خواهید داشت که شاید از چند ده گیگابایت فایل edz دمو که هم حجم سیستم شما رو اشغال کرده و هم سرعت سیستم شما رو کم کرده بهتر است .
اصولا اگر می خواهید گزارش گیری حرفه ای کنید و وارد مبحث pro panel برای طراحی فریم تابلو شوید باید خودتان استاد ساخت دیتاپرتال باشید ، چون حتی به فرض محال اگر نرم افزار اصلی eplan هم در اختیار داشته باشید (که در ایران میسر نیست) فکر کنید در یک پروژه ای بخواهید از یک کنترل فاز مثلا برند شیوا امواج استفاده کنید ، قطعا چنین برندی در دیتابیس orginal نرم افزار eplan موجود نیست پس باید خودتان آن را بسازید .
در انتها خدمت شما عرض کنم که در حال حاضر در ایران خیلی افراد هستند که گزارش گیری های حرفه ای می کنند و طراحی فریم تابلو با ایپلن انجام می دهند که همه اینها دیتاپرتال های اختصاصی برای خودشان ایجاد کرده اند و در حال استفاده از فایل های edz دمو نیستند و این موضوع رو هم در جریان باشید که ساختن یک دیتاپرتال اختصاصی اصلا و اصلا کار سخت و زمان بری نیست کافی هست شما شروع به ترسیم پروژه خودتان کنید و هر زمان که به قطعه جدید برخورد کردید در کمتر از یک دقیقه دیتاپرتال آن را بسازید و بعد از ۲ یا ۳ تا پروژه شما هم یک دیتاپرتال اختصاصی عالی خواهید داشت
عرض سلام و ادب
تشکر میکنم از فایل اموزشی
مهندس جان من وقتی میخوام در قسمتpart وارد بشم. ارور میده و اینکه فایل را باز نمیکنه
اصلا وقتی میخوام فایل پارت را باز کنم ارور میده و هیچی نشون نمیده
تشکر
سلام
اگر کلا وقتی می خواهیم وارد part management نرم افزار شوید امکان پذیر نیست دلیلش این است که برنامه office روی سیستم ندارید
سلام مهندس در قسمت ایمپورت گزینه ای ک برای edz گفتن ندارم اینو چطوری فعال کنم؟
سلام
اگر نرم افزار درست کرک شده باشد وقتی وارد منوی part و بخش management می شوید در بخش import این گزینه را قطعا دارید