واقیت هایی در یادگیری eplan که شاید کسی به شما نگوید
اگر جستجوی کوتاهی روی وب سایت مدرسه برق انجام دهید خیلی سریع و واضح متوجه خواهید شد که وب سایت ما به طور تخصصی روی آموزش نرم افزار eplan کار می کند . روزانه کاربران زیادی با تیم فنی وب سایت ما به صورت تلفنی مشاوره های قبل از شروع به گذراندن دوره آموزش eplan را انجام می دهند و جالب اینجاست که پس از چند سال ارتباط با علاقه مندان یادگیری ایپلن ، ما نیز به یک سری سوالات مشابه برخورد کردیم که احتمال خیلی زیادی دارد که اینها سوالات شما هم باشد . اینها سوالاتی هستند که اغلب مواقع مانع از این می شود که آموزش نرم افزار eplan را شروع کنیم و یا در برخی از مواقع آن را به تعویق بیاندازیم و یا اینکه اصلا ندانیم از کجا باید یادگیری این نرم افزار را شروع کنیم .
مطالعه سوالات زیر و پاسخ های آنها شاید بهترین مشاوره برای کسی باشد که می خواهد آموزش eplan را شروع کند .
سوال ۱ : اصلا نیازی به آموزش هست یا خودم با نرم افزار کم کم کار کنم و روی آن مسلط شوم ؟
- بهترین روش برای آموزش هر نرم افزاری بخصوص نرم افزار eplan این است که در یک مدت مشخصی به طور کاملا متمرکز روی آموزش آن زمان بگذارید و کلا پرونده آموزش آن را ببندید . و به سمتی حرکت کنید که پروژه های خودتان را بیاورد در فرمت ایپلن
- یادگیری با سعی و خطا کردن روی این نرم افزار طبق تجربه ما منجر به این موضوع خواهد شد که چندین سال درگیر بخش های مختلف نرم افزار می شوید و در انتها به دلیل ابهامات زیاد ، نداشتن پایه قدرتمند ، در دسترس نداشتن فایل های اولیه در بخش های مختلف و … در انتها نتیجه می گیرید برگردید و از همان نرم افزار اتوکد استفاده کنید .
- حال انتخاب با شماست
سوال ۲ : خیلی نرم افزار گسترده ای هست اصلا وقت وقت نمی کنم برم سمته آموزشش ، راه چیه ؟
- گسترده گی نرم افزار خیلی بیشتر از نرم افزارهای دیگه نیست .
- موضوعی که وجود داره زنجیروار مرتبط بودن مطالب بخش های مختلف به هم هست .
- در صورتی تایم زیادی برای آموزش صرف می شود که بخواهید به صورت پراکنده موضوعات مختلف را مورد مطالعه قرار دهید .
- اگر یک آموزش حرفه ای پروژه محور داشته باشید که تمام اطلاعاتی که نیاز دارید را یکجا در اختیار شما قرار دهد در کمتر از یک ماه می توانید نرم افزار eplan را در بالاترین سطح ببندید .
- اگر با وجود نکات بالا وقت کافی برای یادگیری این نرم افزار را ندارید ، تنها راه حل این است که از نرم افزار اتوکد استفاده کنید و در آنجا چندین برابر بیشتر به اتلاف وقت بپردازید .
- بازهم انتخاب با شماست .
سوال ۳ : روی نرم افزار اتوکد تسلط بالایی دارم ، بازم نیازی هست این نرم افزار رو یاد بگیرم ؟
اگر نرم افزار اتوکد می تواند موارد زیر را در اختیار شما قرار دهد که نیازی به استفاده از eplan نیست :
- آدرس دهی اتوماتیک
- مدیریت تجهیزات از روی navigator
- مدیریت ترمینال ها از روی navigator
- مشخص کردن order number تجهیزات به طور دسته ای
- مشخص کردن برند تجهیزات به طور دسته ای
- قابلیت های بیشماری که macro ها در اختیار شما قرار می دهند
- مرتب کردن شماره تجهیزات به صورت اتوماتیک و حتی طراحی کردن منطق انجام این کار
- مرتب کردن شماره سیم ها به صورت اتوماتیک و حتی طراحی کردن منطق انجام این کار
- save بودن نقشه به صورت آنلاین و لحظه به لحظه
- بدست آوردن لیست تجهیزات آن هم به صورت کاملا شخصی سازی شده
- بدست آوردن اطلاعات terminaling تابلو
- لیست کردن اطلاعات صفحات مانند تاریخ طراحی ، ریویژن ، نام طراح و … به صورت اتوماتیک
- مدیریت حرفه ای صفحات (مرتب سازی اتوماتیک شماره صفحات و …)
- ساختاربندی کردن حرفه تابلوهای مختلف در پروژه فقط در یک فایل eplan
- امکان طراحی پلات فریم حرفه ای که با تغییر تاریخ ، تغییر نام پروژه ، تغییر ریویژن نقشه و … اطلاعات پلات فریم اتوماتیک تغییر کند .
- در اختیار داشتن تابع های مختلف (با استفاده از آنها بخش های مختلف نقشه زنجیروار به هم وصل هستند و تغییر دادن اطلاعات در بخش های مختلف نقشه مساوی با تغییر اطلاعات فیلد یک تابع است)
- ترفندهای طراحی فرمان فیدرهای تکرار شونده که چندین برابر سرعت طراحی با استفاده از ماکروها بالا می رود .
- عیب یابی خودکار در چینش تجهیزات
- مرتبط بودن کامل نقشه مداری و جانمایی تابلو
- طراحی فریم تابلو ، سینی تابلو و …
- طراحی نقشه های cutting تابلو
- نشان دادن مسیر شمش کشی
- و بینهایت موضوع دیگری که در بخش های دیگر وب سایت مدرسه برق توضیح داده شده است
- بازم انتخاب با شماست
سوال ۴ : اصلا میشه واقعا با روشی غیر از کلاس حضوری نتیجه گرفت ؟
- کلاس های حضوری معمولا در چند روز آخر هفته پشت سرهم برگزار می شود فرض کنید سه روز پشت سرم هنوز مطالب قبلی را استفاده نکرده مطالب جدید گفته شود به نظر شما نتیجه چطور می تواند باشد
- در کلاس آموزش حضوری حجم مطالبی که استاد ارائه می کند با توجه به سطح کلاس و میزان سوالات مختلفی که پرسیده می شود تعیین می شود .
- اگر مطلبی در کلاس گفته شود و شما از آن جا مانده باشید و بعدا در پروژه های خودتان به آن برخورد کنید تکلیف چیست
- اگر همه مطالب را هم یاد گرفتید و بعدا سوالی روی پروژه های خودتان داشتید تکلیف چیست
- حالا انتخاب با شماست
سوال ۵ : با تسلط روی این نرم افزار میشه جایی کار پیدا کرد ؟
- اگر آموزش های ارائه شده را بگذراند و همین پروژه هایی که در دوره آموزشی ما کار شده را خودتان یک بار ترسیم کنید و برای چندتا از تابلوسازهای اطراف خودتان پیوست رزومه کنید فیدبک جالبی خواهید گرفت که شاید باورتان نشود اینقدر در کشور ما نیاز به نیروی متخصص حرفه ای باشد .
- نکته بالا تجربه ما در رابطه با تمامی تابلوسازها است .
- اگر شما رزومه ای ارسال کنید که در پیوست آن نقشه ای باشد که به صورت کاملا کاربردی ترسیم شده باشد ، انواع گزارشات خروجی از آن گرفته شده باشد و فریم تابلو و چیدمان تجهیزات آن تابلو طراحی شده باشد آیا به نظر شما موضوع دیگری باقی می ماند که یک تابلوساز به آن نیاز داشته باشد .
- بازهم انتخاب با شماست
سوال ۶ : آیا با نرم افزار غیر ارجینال میشه پروپنل کار کرد ؟
- نسخه اورجینال این نرم افزار در ایران موجود نیست و در خارج از ایران قیمت بسیار بالایی دارد .
- استفاده از نسخه اورجینال یک نرم افزار روی ویندوزی که خودش غیر اورجینال است در اکثر مواقع باعث lock شدن نرم افزار می شود و نیاز به کرک شدن مجدد دارد .
- با نسخه هایی که توسط مجموعه مدرسه برق در اختیار شما قرار می گیرد به راحتی می توانید از ۱۰۰ درصد قابلیت های این نرم افزار استفاده کنید .
- برای طراحی جانمایی تابلو با پروپنل نیازی به یک دیتابیس خیلی پیچیده نیست ، باید یک دیتابیس از قطعات اولیه داشته باشید و در کنار آن بتوانید به صورت حرفه ای در طیف کاری خود به صورت دسته ای برای تجهیزاتی که استفاده می کنید دیتاپرتال تعریف کنید .
- تجربه ما می گوید که حتی بزرگترین تابلو سازها در کل طول فعالیت خود حداکثر با ۱۰۰ الی ۳۰۰ نوع قطعه مختلف بیشتر سر و کار ندارند که به راحتی می توان آنها را در همان زمان انجام چند پروژه ساخت و بعد از ۳ الی ۴ پروژه یک دیتابیس کاملا کاربردی داشت .
- حال تصمیم با شماست که با چنین موضوعات پیش پا افتاده ای بخواهید هنوز از نرم افزاری مثل اتوکد استفاده کنید .
سوال ۷ : چه زمانی می توان مدعی بود که روی نرم افزار eplan به صورت کامل مسلط هستیم ؟
- کلا کار تابلوسازی سه ضلع اصلی در بحث نقشه کشی دارد که عبارتند از : ترسیم مدار ، گرفتن گزارشات خروجی ، طراحی فریم تابلو ، اگر روی هر سه موضوع گفته شده توسط نرم افزار eplan تسلط دارید می شود گفت به طور واقعی دارید از قابلیت های این نرم افزار استفاده می کنید .
- سه بخش گفته شده در بالا کاملا به هم مرتبط هستند و بهترین حالت این است که از بر تمامی این قابلیت ها مسلط شد .
سوال ۸ : من تابلوسازی بلد نیستم و خیلی قطعات را نمی شناسم آیا می توانم این نرم افزار رو یاد بگیرم ؟
- در زمان طراحی تابلو توسط این نرم افزار نیازی نیست به طور ۱۰۰ درصدی تمامی قطعات تابلو را بشناسید ، موضوعی که مهم تر هست این است که دقیقا بدانید اطلاعات تجهیزات مختلف را چگونه به صورت کاربردی وارد نرم افزار کنید .
- شناخت خود قطعات در طیف کاری که دارید یک موضوع نسبتا عمومی است و با یک search در اینترنت قابل دریافت است هر چند که در پروژه هایی که در آموزش های ما کار شده تا حد خیلی زیادی تجهیزات اصلی معرفی شده اند .
سوال ۹ : اصلا در ایران نیازی به آموزش eplan هست ؟
- در رابطه با این سوال باید عرض شود از سال ۱۳۹۶ به بعد در متن اسناد مناقصه بسیاری از پروژه ها صراحتا اشاره شده که باید نقشه تابلو برق توسط eplan طراحی شود .
- اصولا خیلی تفاوتی نمی کند در ایران باشید یا خارج از ایران ، اگر حجم پروژه شما از یک حدی بزرگ تر شود اصلا طراحی نقشه با اتوکد به دلیل زمان بر بودن و خطاهای زیاد کاربر توجیهی ندارد .
- حال تصمیم با شماست
سوال ۱۰ : بهترین راه یادگیری این نرم افزار چیست ؟
- بهترین حالت یادگیری هر نرم افزاری و به طور خاص eplan این است که تمامی اطلاعاتی که مورد نیاز شماست یکجا در اختیارتان باشد و در یک بازه زمانی مشخص (حدود یک ماه) متمرکز روی آموزش آن کار کنید و بحث آموزش رو به اتمام برسانید
- اینکه طولانی مدت درگیر یادگیری این نرم افزار شوید و بخواهید با روش خودتان یادگیری آن را جلو ببرید اولا باعث می شوند چندین سال درگیر این موضوع باشید ، دوما به دلیل وجود انواع ابهامات و دیتابیس های اولیه موردنیاز ، بعد از یک مدتی خسته شده و کلا نرم افزار را کنار می گذارید .
- پس از یادگیری نرم افزار بهترین حالت این است روی پروژه های خاص خودتان اگر سوالی داشتید جایی وجود داشته باشد که بتوانید موضوعات را مطرح کنید .
- باز تصمیم در مورد انتخاب روش آموزش eplan باشماست
سوال ۱۱ : اتوکد مسلط نیستم آیا می توانم یادگیری این نرم افزار رو شروع کنم ؟
- اصولا نرم افزار اتوکد و این نرم افزار هیچ ارتباطی از نظر اینکه بخواهد یکی پیش نیاز دیگری باشد با هم ندارند .
۵ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
ممنون از وب سایت خوبتون ، من حدودا ۵ سال هست که در بازار کار برق هستم ، و در زمینه تعمیرات سافت و درایو کار کردم و مستقیما کار تابلوسازی نکردم بیشتر همین تعمیرات تجهیزات بوده و تنظمیات انواع سافت و درایو رو کار کردم ، می خواستم کم کم وارد موضوع طراحی تابلو و مدار و فریم تابلو هم بشوم اما مشکلی که دارم این هست که خیلی از نظر نرم افزاری تا الان کار نکردم ، میتونم این نرم افزار رو یاد بگیرم یا نیاز به پایه قوی داره ؟ اگر نیازی هست قبلش روی موضوع دیگه ای کار کنیم ممنون میشم بفرمایید ؟
سلام
جناب مهندس این سوالی که شما پرسیدید سوال خیلی از دوستان هست و به همین دلیل هم در ابتدای این صفحه ، این سوال رو جزو سوالات اصلی مطرح کردیم و بهش پاسخ دادیم ، ببینید این نرم افزار زبان خودش را دارد به معنی اینکه در بحث ترسیم مدار و سایر بخش های آن ، روش به این صورت نیست که از نرم افزار دیگری الگو گرفته باشد که نیازی به پیش نیاز داشته باشد نتیجتا از نظر اینکه شما نیاز داشته باشید که قبل از این نرم افزار به نرم افزار دیگری مسلط باشید با اطمینان باید به شما عرض شود که هیچ نیازی به این موضوع نیست . اما موضوع دیگری هم ممکن است مطرح شود و آن این است که آیا نیازی هست تجهیزات رو بشناسیم ؟ در رابطه با این موضوع دو نکته وجود دارد یکی اینکه برای طراحی هر تابلویی به طور طبیعی ما فقط باید تجهیزات زمینه کاری خودمان را تا حدودی بشناسیم دیگر اینکه شاید این نکته خیلی مهم تر باشد ما باید مهارت این رو پیدا کنیم که چطور برای symbol های موجود در نقشه (همان تجهیزات) اطلاعات موردنیاز رو وارد کنیم اگر مسلط باشیم که چگونه در این نرم افزار برای تجهیزات موجود در نقشه اطلاعات وارد کنیم به دلیل آنکه دیگه می دونیم چه اطلاعاتی رو باید برای هر تجهیز وارد کنیم اگر تجهیزی رو هم نشناسیم خیلی راحت تر می توانیم اون تجهیز رو search کنیم و در مورد اون اطلاعات پیدا کنیم
بسیار عالی
سلام
ایا این نرم افزار برای برشها روی درب یا روبندها خروجی dxf یا dwg میدهد که در ماشینهای cnc یا لیزر قابل استفاده باشد.
بله در حالت سه بعدی می توان cutting view ها را تعریف کرد و نقشه cutting تابلو را طراحی کرد و خروجی اتوکد گرفت و به دستگاه CNC داد